Najnoviji singl PONOVO

Stihove i glazbu za singl “Ponovo” potpisuje Husein Hasanefendić Hus. Singl je objavljen 27.siječnja, točno u 15:00 na više od 150 radiostanica istovremeno. Na taj način bend ali i cijela Hrvatska oprostili su se sa velikanom hrvatske glazbene scene.

Parni Valjak singl PONOVO

Aki Rahimovski

Kad se duša i glas stope u jedno…

Malo je pjevača na ovim prostorima koji su toliko osebujni i prepoznatljivi kao što je Aki. Južnjačka krv njegovo je „gorivo“ na svakom koncertu. Rođen je 05. 06. 1955. u Nišu, a odrastao u Skopju. Obiteljsko nasljeđe bavljenja glazbom odredilo je njegov put. Pohađao je glazbenu školu svirajući klavir. Bio je fasciniran rock glazbom i koristio je svaku prigodu nabaviti poneki vinil iz inozemstva. Tako je već s petnaest godina bio urednik na Radio Skopju. Sa šesnaest je svirao klavijature u makedonskom bendu Tor koji ubrzo ostaje bez pjevača. Tu je sudbina umiješala prste i gurnula ga pred mikrofon. 1975. – Zagreb – još jedan dodir sudbine. S grupom Tor nastupa na Boom festivalu. Svojom osebujnom pojavom na sceni odmah je privukao Husovu pozornost.

Prihvatio je njegov poziv i doselio se u Zagreb. Dogodila se simbioza koja je utemeljila Parni Valjak ispisavši jednu od najljepših glazbenih priča koja i dalje traje… Aki je u duši i sportaš, nogomet mu je oduvijek velika ljubav (igrao je u juniorima Rabotničkog i Vardara u Skopju), iako ćete ga sad rijetko vidjeti na terenu. No jedna njegova strast koja traje je kulinarstvo. U kuhinji je srčan i pravi virtuoz. Takav je zapravo u svemu. U vrijeme dok je bend mirovao, 2007. izdao je solo album „U vremenu izgubljenih“. Godinu kasnije u Umagu je održao spektakularni koncert s prijateljima – „Aki pjeva najljepše ljubavne pjesme“. Neumoran je, veseli ga svaki novi glazbeni izazov, a jednog bi dana volio snimiti duet sa svojim pjevačkim idolom Paulom Rogersom…