Sad kad znaš

“Obećali smo raditi na novim pjesmama, a nadamo se da ćemo uskoro imati spreman i cijeli album”

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćanjem općih uvjeta korištenja izjavljujete da ste razumjeli pravila u uvjete navedene na online shopu parnivaljak.com (Parni Valjak) i da ste suglasni s našim Uvjetima kupovine i korištenja online shopa parnivaljak.com.

Opće odredbe

Tvrtka Kupuj online d.o.o. omogućuje vam kupnju CD-a i promo proizvoda Parnog Valjka putem online shopa parnivaljak.com

Uvjeti korištenja propisuju uvjete i pravila za Krajnje korisnike i odnose se na korištenje online shopa gore navedene domene. Pravo Korištenja online shopa osobno je pravo Krajnjeg korisnika, i ne može se ni na koji način prenositi na druge fizičke ili pravne osobe niti je bilo koji korisnik ovlašten prijavljivati druge fizičke ili pravne osobe. Krajnji korisnik osobno je odgovoran za zaštitu povjerljivosti zaporki, na mjestima gdje one kao takve postoje. Krajnji korisnik je upoznat s činjenicom da ponekad dolazi do prekida usluga, ili do događaja koji su izvan kontrole tvrtke Kupuj Online d.o.o., te prihvaća da tvrtka Kupuj Online d.o.o. nije odgovorna za bilo kakav gubitak podataka do kojeg može doći za vrijeme prijenosa informacija na Internetu. Krajnji korisnik se slaže i prihvaća da pristup online shopu ponekad može biti u prekidu, privremeno nedostupan ili isključen.

UVJETI KUPNJE/PRODAJE

Ovi uvjeti kupnje/prodaje definiraju postupak naručivanja, plaćanja, isporuke i povrata odnosno reklamacije robe ponuđene na online shopu parnivaljak.com Prodavatelj je Kupuj Online d.o.o. sa sjedištem u Rijeci, Ul. Fiorella La Guardie 13, OIB: 60186252821. Dobavljač proizvoda je Baba Production d.o.o. Kupac / Potrošač robe je posjetitelj online shopa koji odabere barem jedan proizvod, ubaci ga u košaricu, plati kreditnom karticom ili prilikom pouzeća i pošalje narudžbu Prodavatelju. Izražene cijene su maloprodajne s PDV-om. Sukladno obvezi, od 5. rujna 2022. do 31. prosinca 2023. na internet trgovini primjenjuje se dvojno iskazivanje cijena.”

1. Usluga

Na online shopu navedene su karakteristike proizvoda, cijene, posebne akcije i pogodnosti, načini plaćanja i dostave koje vrijede u trenutku zaključene narudžbe. U sve cijene je uključen PDV. Ako dođe do promjena rokova dostave ili bilo koje druge važne okolnosti potrebne za izvršenje narudžbe, obavijestiti ćemo vas u najkraćem mogućem roku.

Proizvodi će Vam biti dostavljeni u roku od 2-6 dana od potvrđene narudžbe, a o roku dostave za proizvode koje je potrebno dodatno naručiti obavijestit ćemo Vas na vrijeme. Zadržavamo pravo produljenja roka isporuke u slučaju izvanrednih situacije, glede proizvodnje ili transporta robe. Cijena proizvoda u koju je uključen iznos PDV-a vidljiva je u košarici za kupnju i prije nego zaključite narudžbu. Nakon završetka narudžbe pojavit će Vam se obavijest koja će potvrditi točnost i uspješnost narudžbe ili će upozoriti na nepravilnosti tijekom narudžbe.

Ukoliko se pojave nepravilnosti kod narudžbe molimo da nas kontaktirate na: webshop@parnivaljak.com, te ćete na taj način provjeriti je li narudžba sigurno zaprimljena.

Ako niste sigurni kako izvršiti kupovinu, slobodno nas kontaktirajte na gore navedene podatke. Ako želite vratiti proizvod, to možete učiniti u roku 14 dana od dana primitka proizvoda.

Više informacije o povratu ili zamjeni više informacija možete pročitati u točki 5. pod nazivom „Odgovornost za reklamacije“.

2. Dostava proizvoda

Dostava na području Republike Hrvatske

Dostava proizvoda se naplaćuje za sve artikle po važećem cjeniku dostavne službe.

Prilikom narudžbe upisujete adresu na koju želite da odabrani proizvod bude dostavljen. Kako bi dostava bili što brža molimo Vas da obratite pažnju na točnost kod upisivanja podataka. Prodavatelj odgovara za materijalne nedostatke stvari sukladno pozitivnim propisima posebice Zakonu o obveznim odnosima Republike Hrvatske.

3. Uvjeti plaćanja

Proizvode možete platiti kreditnom ili debitnom karticom te dodatnim metodama plaćanja – Gpay, Apple Pay.

Cijena proizvoda u koju je uključen iznos PDV-a vidljiva je u košarici za kupnju i prije nego zaključite narudžbu.

4. Zaštita podataka

Svi podaci koji se odnose na Vaš identitet tretirat će se u skladu s važećim propisima o zaštiti osobnih podataka, uvijek uz maksimalnu zaštitu Vaše privatnosti i anonimnosti.

Više o zaštiti podataka pročitajte u Pravilima privatnosti.

Web stranica parnivaljak.com će vaše osobne podatke čuvati u tajnosti, te ih neće distribuirati, objavljivati, davati trećim stranama na korištenje niti ih na bilo koji drugi način učiniti dostupnima bilo kojoj trećoj osobi bez vaše prethodne suglasnosti. Podaci o korisniku neće biti dostupni trećoj strani osim u slučaju kada je takva obaveza regulirana posebnim zakonom.

Ako imate bilo kakvo pitanje u vezi naše politike zaštite osobnih podataka ili obradi podataka, slobodno kontaktirajte putem e-maila na: webshop@parnivaljak.com

5. Odgovornost za Reklamacije

Naručeni proizvodi pakirani su na način da se uobičajenom manipulacijom u transportu/dostavi ne oštete. U slučaju da je pošiljka oštećena u transportu, takva su oštećenja vidljiva pri preuzimanju pošiljke, te u tom slučaju sugeriramo da pošiljku Kupac ne preuzima. Molimo Kupce da nas kontaktirate kako bismo u što kraćem roku provjerili stanje pošiljke i poslali novu. Pri primitku robe provjera ispravnosti narudžbe ovisi o kupcu, te je Kupac dužan da usporedi primljene artikle s računom, ukoliko nešto nedostaje dužan je odmah uputiti pisani prigovor/reklamaciju jer se naknadne reklamacije neće uvažavati. U slučaju vidljivog nedostatka proizvoda kod preuzimanja pošiljke, Kupac nije dužan dopremljeni proizvod preuzeti, može odbiti primitak, te ne snosi troškove dostave takvog proizvoda. Smatra se da proizvodi koji su uredno zaprimljeni od strane Kupca nisu imali vidljivi nedostatak. Kupac ima

pravo na reklamaciju u odnosu na materijalne nedostatke u rokovima i zbog razloga propisanih odredbama Zakona o obveznim o rokovima. Kupac može pisani prigovor odnosno reklamaciju poslati na e-mail support@kupujonline.com ili pisanim putem na adresu: Kupuj online d.o.o., Radnička 30, 1000 Zagreb, sa naznakom Reklamacija.

Radi što bržeg utvrđivanja konkretne narudžbe na koju Kupac ima prigovor, u prigovoru se mole Kupci da navedu broj narudžbe, broj računa ili svoje korisničko ime.

Kupac ima pravo na opravdani prigovor i na povrat robe u sljedećim slučajevima:

-isporuka robe koja nije naručena

-isporuka robe koja ima grešku ili oštećenja koja nisu nastala u transportu

Prodavatelj će inače smatrati reklamaciju valjanom ako pregledom proizvoda utvrdi da odgovara uvjetima za reklamaciju sukladno Zakonu o obveznim odnosima i Zakonu o zaštiti potrošača. U tom slučaju će u roku od 15 dana od primitka valjane reklamacije zamijeniti proizvod ili vratiti cjelokupan plaćeni iznos uz raskid ugovora. Ukoliko, pak, ustanovi da reklamacija nije pravovaljana, tj. ukoliko reklamaciju odbije, o istome će obavijestiti Kupca u roku od 15 dana od dana primitka reklamacije.

U slučaju povrata sredstava, isti će biti obrađen u najkraćem mogućem roku. Povrat će biti obavljen na isti način na koji je uplata zaprimljena. Rok povrata na račun Kupca iznosi 14 radna dana, dok vrijeme knjiženja povrata kod banke izdavatelja može potrajati nekoliko dana.

Prodavatelj će prihvatiti povrat oštećene, neispravne ili pogrešno isporučene robe o svom trošku, ako se utvrdi da je prigovor opravdan te da Kupac nije utjecao na ispravnost, oštećenje ili bilo kakav nedostatak robe. U slučaju opravdane reklamacije, trošak zamjene s novim proizvodom u cijelosti snosi Prodavatelj.

Kako bi što prije obradili Vaš reklamacijski zahtjev molimo Vas da nam pošaljete potrebne dokumente za pokretanje reklamacijskog postupka, i to:

  • Račun artikla
  • Fotografije cijelog oštećenog artikla
  • Fotografije detalja oštećenja (iz više kutova)
  • Fotografije moraju jasno prikazivati reklamirani artikl.

6. Internetsko rješavanje sporova

Posebnom regulativom Europske unije, od 15. 2. 2016. diljem cijele EU sporove vezane uz online kupnju je moguće riješiti putem platforme kojoj možete pristupiti ovdje.

To znači da ukoliko naiđete na problem tijekom online kupnje unutar EU (neispravan proizvod, nemogućnost zamjene proizvoda itd.) svoj prigovor možete podnijeti na gornjem linku. Platformu mogu koristiti i potrošači i trgovci, a prigovor je moguće podnijeti na bilo kojem od 23 službena jezika EU.