Sad kad znaš

“Obećali smo raditi na novim pjesmama, a nadamo se da ćemo uskoro imati spreman i cijeli album”

Anđeli se dosađuju?

Anđeli se dosađuju?
Izdavač: Studijski albumi
Datum izdavanja: 1987

Popis pjesama

1. Anđeli se dosađuju Poslušaj
2. Anja Poslušaj
3. Kada me dotakne Poslušaj
4. Navigator Poslušaj
5. Jesen u meni Poslušaj
6. Nova kola Poslušaj
7. Zagreb ima isti pozivni Poslušaj
8. Tvoji koraci Poslušaj

O albumu

Posljednji album, na kojemu sviraju Sfeci i Kukurić.

Objavljen u rujnu 1987. Za „Jugoton”. Autor svih pjesama i aranžmana je Hus.

Na omotu, pored niza drugih podataka moglo se pročitati i da je snimana u „SIM” studiju „neutvrđeno dugo”, kao i da su se među gostima našli i Zoran Predin – „Lačni franz” (duet sa Akijem u „Anji”) i Koki Dimuševski („Leb i sol”) na poziciji klavijaturiste.

U pjesmi „Nova kola”, Hus se oprobao i u ulozi vokalnog soliste.

U naslovnoj pjesmi, Hus se vraća svojoj prvoj ljubavi – boogieu i ona neodoljivo podsjeća na jedne od uzora – „Status Quo”. U „Anji”, Hus se okušao u komponiranju politiziranog teksta, „garniranog” žestokim gitarističkim rifovima, dok u „Novim kolima” koketira sa swingom. U ostalim pjesmama „Valjak” dokazuje svoje sviračko znanje, uključujući i spomenute goste, koji funkcioniraju besprijekorno, bez obzira na muzički gledano, različit ukus.

Balada „Kada me dotakne” u startu je stavila do znanja da će biti u kategoriji onih koje će se izvoditi na koncertima, dok bude i samih koncerata, dok je „Zagreb ima isti pozivni” donijela „češanje” o aktualne političke događaje („sjeti se, ima nas što isto mislimo, istim stvarima se smijemo”). „Jesen u meni” se nije „skidala” sa programa radio stanica, osiguravajući ploči dug život.

Izvjesno iskakanje iz stila koji je predstavljao dominantnu crtu „Valjkovog” glazbenog izražavanja posljednjih godina, predstavlja pjesma „Navigator”, u kojoj je Hus publici ponudio zvuk obogaćen puhačkim instrumentima, koji su, u kombinaciji sa klavijaturama, rezultirale zvukom američkih grupa tog perioda.

Kao tekstopisac, Hus se na ovom albumu nije udaljio od već korištenih tema, osim u „Anji”, gdje na svoj način opisuje pogled na neke aktualne političke teme (npr: „Anja čita ‘Novu reviju’ i okreće novu stranicu”).

Album „Anđeli se dosađuju?” Valjku je i u komercijalnom smislu donio više nego prethodni, ponudivši pjesme za, kako se to kaže, „masovnu upotrebu”.To su u startu osjetili i u „Jugotonu”, pa je početni tiraž štampan sa etiketom „platinasti”.