Sad kad znaš

“Obećali smo raditi na novim pjesmama, a nadamo se da ćemo uskoro imati spreman i cijeli album”

Kao nekada: Live at S.C.

Kao nekada: Live at S.C.
Izdavač: Live albumi
Datum izdavanja: 2001

Dostupno na

Popis pjesama

1. Nije pomoglo (Live) Poslušaj
2. Srcekrad (Live) Poslušaj
3. Mir na jastuku (Live) Poslušaj
4. Zastave (Live) Poslušaj
5. Uvijek kad ostanem sam feat. Drago Mlinarec (Live) Poslušaj
6. Vrijeme je na našoj strani (Live) Poslušaj
7. Dok je tebe (Live) Poslušaj
8. Nemirno more (Live) Poslušaj
9. Zapjevaj (Live) Poslušaj
10. Javi se (Live) Poslušaj
11. Jesen u meni (Live) Poslušaj
12. Kada kola krenu nizbrdo (Live) Poslušaj
13. Stojim već satima feat. Davor Gobac (Live) Poslušaj
14. 700 milja od kuće (Live) Poslušaj
15. U ljubav vjerujem (Live) Poslušaj
16. Ugasi me feat. Nina Badrić (Live) Poslušaj
17. Gledam je dok spava (Live) Poslušaj
18. Maloj ptici s juga (Live) Poslušaj
19. Nemirno more feat. Oliver Dragojević (Live) Poslušaj
20. Pusti nek' traje (Live) Poslušaj
21. Zagreb ima isti pozivni (Live) Poslušaj
22. Sve još miriše na nju feat. Klapa Šufit (Live) Poslušaj
23. Javi se (snimka s probe) (Live) Poslušaj
24. Ugasi me (snimka s probe) (Live) Poslušaj

O albumu

„Kao nekada: Live at S.C.” je 5. koncertni album „Parnog valjka”, objavljen povodom 25 godina benda. Riječ je o dvostrukom albumu sa 17 pjesama na prvom CD-u, a 5 na drugom. Na drugom CD-u nalaze se i dvije video snimke s probe.

Album je snimljen u kino – dvorani Studentskog centra u Zagrebu, osvojivši tako još jedan koncertni prostor svog rodnog grada, u kome je mjesto pronašlo nekoliko stotina njegovih najvjernijih fanova, koji su koncert „prostajali” na nogama.

Prilikom organizacije nastupa u „Studentskom centru”, rodila se i ideja da se za ove koncerte angažiraju „Valjkovi” prijatelji, počev od Olivera Dragojevića i Davora Gopca, do Drage Mlinareca i Nine Badrić.

Uz maestralno prearanžirane pjesme iz svih perioda karijere, „Valjak” je blistao, potpomognut puhačima, gudačima i pratećim vokalima Tine i sestara Matee i Irene Bulek. Bend je na ovim koncertima ponudio i dvije potpuno nove skladbe. – „Mir na jastuku” i „Srcekrad” (duet Akija i Tine).

Neke pjesme su dobile sasvim novi zvuk, poput „Nije pomoglo” i „Vrijeme je na našoj strani”, obogaćena puhačima i furioznim finišem, u stilu „Simon and Garefunkel”.

Potpuno novi aranžman dobila je i „Jesen u meni”, gotovo neprepoznatljiva u uvodnom dijelu, dok je pravo iznenađenje predstavljala „Javi se”, koju bend nije svirao punih 20 godina i koju je publici na ovim koncertima ponudio u svom najboljem izdanju.

Više od 20 godina prošlo je i od hita „700 milja od kuće”, koji je „Valjak” „otprašio” u maniru američkih bendova, obogaćujući zvuk usnom harmonikom.

„Psihomodo” Gobac izveo je „Stojim već satima”, Drago Mlinarec se opredijelio za vlastitu skladbu „Uvijek kad ostanem sam”, koju je „Valjak” prearanžirao još 1988. godine, na albumu „Sjaj u očima”, dok je Nina Badrić briljirala u velikom hitu „Ugasi me!”.

Sve je, međutim, zasjenio legendarni Oliver, koji je baladu „Nemirno more” otpjevao kao da je njegova. Ipak, „top – moment” oba koncerta bila je „Kada kola krenu nizbrdo”, u verziji, na kojoj bi „Valjcima” pozavidio i sam Carlos Santana.

Da spektakl bude potpun, pobrinula se i klapa „Šufit” iz Splita, koja je zatvorila koncert svojom verzijom hita „Sve još miriše na nju”.

Umjesto Preksija, na bas gitari je Zvonimir Bučević Buč.

Za prodani tiraž „Live in S.C.” bend je dobio „platinu”.