Sad kad znaš

“Obećali smo raditi na novim pjesmama, a nadamo se da ćemo uskoro imati spreman i cijeli album”

VRIJEME

OBJAVLJEN NOVI ALBUM VRIJEME
Izdavač: Studijski albumi
Datum izdavanja: 11-12-2018

Dostupno na

Popis pjesama

1. Vrijeme Poslušaj
2. Prolazi Sve, Zar Ne? Poslušaj
3. Samo Ti (Norma Belle) Poslušaj
4. Hotel Apatija Poslušaj
5. Dosta Mi Je Tog Poslušaj
6. Tko To Krade? Poslušaj
7. Kad Nemaš Kud Poslušaj
8. Opet Se Smijem Poslušaj
9. Nema Signala Poslušaj
10. Otkud Ti Pravo Poslušaj
11. Ljubav Poslušaj
12. A Ja Neću (Nikada) Poslušaj
13. Za Malo Nježnosti Poslušaj

O albumu

“Vrijeme” je najnoviji studijski album Parnog Valjka, objavljen 7. prosinca 2018. godine u izdanju Croatia Recordsa. Album sadrži 13 pjesama, od kojih su čak 8 objavljene kao singlovi uoči izlaska albuma, a u razdoblju od 2015. godine. Singlovi “Samo ti (Norma Belle)” (2015.), “Prolazi sve, zar ne?” (2015.), “Za malo nježnosti” (2016.), “Opet se smijem” (2016.), “Ljubav” (2017.), “Vrijeme” (2017.), za koji je Valjak 2018. godine dobio Porin za najbolju izvedbu grupe s vokalom, “Kad nemaš kud” (2018.) u suradnji s Tinom Kresnik i najavni singl uoči izlaska albuma, “Otkud ti pravo” (2018.) postigli su sjajan uspjeh među publikom i u radijskom eteru te najavili izlazak dugo iščekivanog albuma, čiji naslov otkriva temu koja je već dugo prisutna u radu Parnog Valjka.

“Prolaznost vremena je česta tema mojih pjesama, još i u ranim danima kad je bilo čudno da netko od 25 godina uopće razmišlja o tome. Prerano sam pročitao “Sliku Doriana Graya” pa mi se često ta tema nametala. A s druge strane vrijeme nije samo ono koje nam prolazi, nego i ono u kojemu živimo, ali i u metafori. Nažalost, ovo u kojem živimo nije dobro i pušten je nekakav zloduh iz boce. Smatram i kako je naša dužnost, ako si u stanju u promilu donijeti svjetlo u mrak, da nešto kažeš o tome kroz svoje pjesme. Tko god će s ovog albuma čitati tekstove i slušati pjesme s razumijevanjem shvatit će o čemu pričam”, rekao je Husein Hasanefendić Hus, autor tekstova i glazbe Parnog valjka.

“Ne radimo možda puno kao prije, biramo mjesta gdje ćemo svirati, radimo veće koncerte i dajemo si vremena za neki odmor, a dok se odmaramo bavimo se novim pjesmama na kojima smo radili dvije do tri godine. Kad nakon mixa i masteringa pustite album u komadu veseli vas sve ono što ste napravili i sve opet zvuči kao nešto novo”, rekao je gitarist i koproducent albuma Marijan Brkić Brk.

Na albumu sudjeluju i gosti: Tina Kresnik, dugogodišnja prateća vokalistica, saksofonist Igor Geržina, trubač Josip Grah i pijanist Neven Frangeš, a za produkciju albuma zaslužni su Hus i Brk.